SWO het Bildt

home

contact


besondere bilkerts

agenda


 1,42  Een middagje scrabbelen.

Met fotograaf Yme weer op pad naar een activiteit van het SWO. Deze keer naar een scrabblemiddag in
St. Annaparochie. Nu ben ik zelf gek op scrabble, dus zag ik dat wel zitten. De dames zaten al klaar o.l.v. Siepie v.d. Wal. Normaal zijn er zo'n 12 dames aanwezig, maar deze keer 9 dames, dus kwam het goed uit dat ik meedeed. Gewapend met woordenboeken, speciaal voor het scrabble zaten ze klaar. Er worden nummertjes getrokken om uit te maken wie met wie speelt. Er wordt niet teveel gepraat want alle concentratie is nodig om met je letters zo duur mogelijke woorden te maken.
Maar na het eerste spelletje is er tijd om te praten en een kopje koffie of thee te drinken. De uitslagen worden opgeschreven. Ik moet zeggen dat er goed gespeeld wordt. Je kan zien dat er buiten het spelen hier ook thuis wel gespeeld wordt. Ik kwam er achter dat je het ook alleen  kan spelen.

1,33 
 0,75

Maar het leuke van hier is dat je het gezellig met anderen kan doen. Na de koffie worden er opnieuw nummertjes getrokken en speel je het tweede spel met een ander. Er zijn ook dames die op  vrijdag in St. Jacobiparochie spelen, waarbuiten scrabble ook andere spelletjes gespeeld wordt, zoals o.a rummicub. Nu kan je vandaag de dag ook op je computer of tablet een soort woordspelletje spelen, maar dan speel je met een onzichtbaar iemand. Dit is dus veel gezelliger. Ik vind dit een aanrader voor iedereen die van spelletjes houdt. Het is dat ik genoeg te doen heb, maar ik houd het wel in mijn achterhoofd voor de toekomst. Bovendien is het een goede hersentraining.
Mensen het was heel gezellig en bedankt voor de gezellige middag en de lekkere koffie.

Gina en Yme

 0,75

 1,33  1,33  1,33